Premies & subsidies onderhoud cv-ketels

Zijn er premies & subsidies te verkrijgen voor een cv-onderhoud?

Voor het (periodiek ) laten onderhouden van jouw cv-installatie ontvang je geen subsidies of premies. Wel kan je in bepaalde gevallen een Renovatiepremie of een Verbeteringspremie ontvangen na het installeren van een cv-installatie dewelke bijdraagt tot een beter milieu en werkzaamheden die bijdragen tot het verlagen / verhelpen van risico's op CO-intoxicatie.

Renovatiepremie

Enkel voor de installatie van een nieuwe hoogrendementsketel met het label HR+ of HR Top (aardgas) of Optimaz of Optimaz-elite (stookolie) of van een houtpelletketel om de hele woning te verwarmen kan je als eigenaar of verhuurder genieten van de Renovatiepremie.

Voor ketels geproduceerd vanaf 26 september 2015 is het Europees label B of A vereist. Samen met de plaatsing of de vervanging van de centrale verwarmingsketel komen zowel alle installatieonderdelen om de hele woning te voorzien van centrale verwarming, als alle werkzaamheden die bijdragen tot de sanering van de oorspronkelijke toestand, in aanmerking.

Om van de premie te kunnen genieten dien je wel te voldoen aan een aantal voorwaarden ( inkomen / woning / eigendom / facturen..). Voor technische installaties zoals het plaatsen van centrale verwarming is het investeringsbedrag waarop de premie berekend wordt, beperkt tot €7.500 (excl. btw). Je dient wel minimum €2.500 (excl. btw) aan facturen kunnen voorleggen. Je krijgt 20% of 30% van de facturen terugbetaald.

Vlaamse Verbeteringspremie

De Vlaamse renovatiepremie geldt voor de werkzaamheden die bijdragen tot het verlagen / verhelpen van risico's op CO-intoxicatie. Je dient te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Hoeveel bedraagt de Verbeteringspremie?

  • Plaatsing van een waterverwarmingstoestel op gas met gesloten verbrandingsruimte: €250
  • De plaatsing van maximaal 3 verwarmingstoestellen met gesloten verbrandingsruimte, of het vervangen van een bestaande centrale verwarmingsketel door een hoogrendements-verwarmingsketel met het label HR+, HR Top, Optimaz of Optimaz Elite: €250 per toestel
  • De installatie van of omschakeling naar centrale verwarming: €1.000
  • Het bouwen, verbouwen, herstellen of aanpassen van een rookkanaal: €500

Om een premie te krijgen moet je facturen kunnen voorleggen voor een bedrag (inclusief btw) dat minstens het dubbele is van de premie.

Tip: Ontdek of jij in jouw gemeente beroep kan doen op subsidies. Surf hiervoor naar de website Premiezoeker.be.

Advies

Laat je een cv-onderhoud uitvoeren of een verwarmingsaudit, vraag dan naar de lopende premies en subsidies aan jouw vakman.

Gratis offerte-aanvraag

Technicus nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte