Herstelling verwarmingsketels

Heb je te kampen met een storing of defect in jouw cv-installatie? Dan kan het zijn dat herstellingswerken aan de orde zijn.

Onderdelen herstellen / vervangen

De meest voorkomende cv-problemen hebben te maken met een defect aan de ketel, de cv-inrichting met randapparaten ( boiler / warmtepomp / geiser... ), verwarmingselementen ( radiatoren, convectoren... ) en het rookafvoerkanaal ( schoorsteen ).

De meest kwetsbare ketelonderdelen voor slijtage en mankementen aan de cv-ketel zijn de warmtewisselaar, driewegklep, expansievat, ontstekingspen, ventilator, printplaat, pakking, motor enz... Indien blijkt dat bepaalde onderdelen niet herstelt kunnen worden, dienen ze vervangen te worden.

De meeste onderdelen zijn meestal per direct leverbaar en kunnen direct vervangen worden tijdens het nazicht van de technicus.

Dringende herstelling cv-ketel

Dringende herstellingswerken aan cv-ketels zijn mogelijk maar dan sluit je het best een onderhoudscontract af. Tegen een kleine meerprijs kan je ook genieten van een snelle interventie tijdens het weekend ( zaterdag ).

Merken

Een goede vakman is in staat om herstellingswerken uit te voeren aan de meeste cv-ketel merken. De onderdelen van verwarmingsketels zijn nagenoeg meestal dezelfde. Toch is het belangrijk om enkel onderdelen te gebruiken volgens de voorschriften van de fabrikant.

Wat kosten herstellingswerken

De prijs van de herstellingswerken wordt bepaald door een aantal factoren zoals:

  • transportkosten
  • werkuren
  • kosten onderdelen
  • administratiekosten
  • al dan geen onderhoudscontract
  • ....

Vergelijk steeds de prijs bij verschillende onderhoudsbedrijven van cv-ketels.

Gratis offerte-aanvraag

Technicus nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte