Onderhoud doorstroomboiler

Doorstromers worden vooral gebruikt voor de directe productie van warm water. Het onderhoud, herstelling & installatie van doorstromers kan je overlaten aan een erkend technicus.

Zoals we weten werken doorstromers op aardgas, propaan of elektriciteit / mazout. Doorstromers worden vooral gebruikt voor de directe productie van warm water. Toch zijn problemen met doorstromers niet weg te denken.

Problemen met geiser & doorstromer

Op termijn kunnen er problemen optreden met toestellen die tot doel hebben om water op te warmen. De grote boosdoener is meestal afzetting van kalk. Hard kraantjeswater bevat veel kalkresten die zich afzetten op onderdelen van de installatie van de doorstromer. Je kan de levensduur verlengen door het installeren van een waterontharder.

Er kunnen ook elektrische problemen ontstaan met de elektrische doorstromer. Denk maar aan de warmtewisselaar of de elektrische bekabeling.

Doorstromer herstellen

Heb je te maken met een defect of storing, dan kan je deze geiser laten herstellen door een vakman. Vergelijk altijd de herstellingskosten met de prijs van de installatie van een nieuwe gasgeiser.

Doorstromer werkt niet meer

Soms kan het voorvallen dat de doorstromer volledig verkalkt en de doorstromer herstellen de beste optie is. Let wel op als de herstellingswerken meer gaan kosten dan de plaatsing van een nieuw toestel. In het geval de doorstromer kapot is, is de beste oplossing het plaatsen van een nieuwe doorstromer. Het grote voordeel van het plaatsen van een "nieuwe generatie" doorstromers is dat ze meer rendement leveren en bijgevolg zuiniger zijn. De aankoop van elektrische doorstromers is goedkoper dan op gas maar het verbruik ( elektriciteit ) is hoger.

Onderhoud doorstroomboiler

De doorstromer reinigen is aangeraden om de levensduur van uw toestel te verlengen. Een doorstromer of geiser in een slecht verluchte badkamer kan voor levensbedreigende situaties zorgen. Voor een doorstroomboiler op aardgas ben je verplicht elke 2 jaar een onderhoud te laten uitvoeren door een technicus, terwijl een doorstroomboiler op stookolie jaarlijks een wettelijk onderhoud nodig heeft.

Merken

  • Vaillant
  • Bulex
  • Junkers
  • Siemens
  • Ariston

Gratis offerte-aanvraag

Technicus nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte