Radiatoren maken geluid

Tikkende radiatoren, ruisende leidingen... soms maakt de cv-installatie een raar lawaai. Van waar komen deze geluiden en wat kan je eraan doen?

Ruis & tikkend geluid in het cv-leidingwerk

Ruis in de radiatoren kan te wijten zijn door teveel lucht in de leidingen in combinatie dat niet alle radiatoren open staan. Draai altijd minimaal 4 radiatoren ( woonkamer, keuken, hal en douche ) volledig open.

De radiatoren ontluchten is de beste oplossing. Hou zeker en vast de druk op de installatie, voer de ontluchting uit als de radiatoren warm zijn en er geen circulatie van warm water is. Een tikkend geluid in de cv-leidingen kan ook te wijten zijn door uitzetting van de cv-leidingen.

Indien je een specifieke radiator wenst te ontluchten, moet je alle radiatoren dichtdraaien, behalve de te behandelen radiator. Laat vervolgens de cv-ketel 15 minuten draaien met een circulatiepomp op volle toeren. Daarna de circulatie en de cv-ketel afzetten en 30 minuten wachten. Ontlucht vervolgens de betreffende radiator.

Indien veel thermostatische kranen dichtgedraaid zijn, kan het zijn dat de circulatiepomp te veel druk geeft waardoor er lawaai in de cv-installatie ontstaat.

Radiatoren maken lawaai

Indien radiators een borrelend geluid maken, kan dit te wijten zijn door een teveel aan lucht. Je dient de radiatoren te ontluchten en daarna mogelijk nog even de CV druk weer op peil brengen, door water bij te vullen. Vervuiling / kalkresten die meegevoerd worden in de radiatoren kunnen ook voor geluidsoverlast zorgen. Schakel een ook cv-technicus in om slakvorming weg te werken / te voorkomen.

Schakel een vakman in

Blijf je te kampen hebben met lawaaierige radiatoren en geluiden in de leidingen? Schakel dan een vakman in, er kan meer aan de hand zijn.

Gratis offerte-aanvraag

Technicus nodig? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte